Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

25 May 2012 Pisa-San Gimigniano- Casole d'Elsa. VIII Raduno

Σήμερα αρχίζουμε τις εξορμήσεις στην πανέμορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία.Θεωρώ ότι η Τοσκάνη κατατάσσεται στις πιο όμορφες περιοχές της Ευρώπης.Ξεκινάμε από την πολύ όμορφη Marina di Massa,.



Πρώτη μας στάση η Pisa.
Αν και το 2010 είχαμε κάνει μια πολύ βιαστική στάση,αποφασίσαμε να καθίσουμε λίγο παραπάνω για να απολαύσουμε το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής , τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου . Μαζί με τον Πύργο “δένουν” αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός ναός.












Έτοιμος για την εκκίνηση..!!!!









Play time..



Αφήνουμε την πανέμορφη Pisa ,μέσω της επαρχιακής οδού, που έχει ένα εξαιρετικά απλωμένο δίκτυο από κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους, που συνδέουν, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, πανέμορφες πόλεις και χωριά.









Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τελευταίο κυπαρίσσι στην άκρη μιας δενδροστοιχίας δεν φύτρωσε τυχαία.








Το Σαν Τζιμινιάνο είναι το «Μανχάταν» της Τοσκάνης, με 14 από τους 72 συνολικά πύργους που υπήρχαν τον Μεσαίωνα. Απίστευτο σκηνικό καθώς φτάνεις. Mε τους πύργους σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μια ανταγωνιζόμενη την άλλη έχτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο. Η κεντρική πλατεία, η Πιάτσα Σιστέρνα, με το πηγάδι στη μέση, είναι καταπληκτική. Η αρχιτεκτονική της είναι τόσο ενδιαφέρουσα, που η πόλη προστατεύεται από την UNESCO, καθώς θεωρείται μέρος της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

















Χαλαρά....







 Κάποιες τελευταίες βόλτες και, λίγο πριν φύγουμε, απολαμβάνουμε στα γρήγορα την πολύ νόστιμη Pizza που είχε αυτό το μικρό μαγαζάκι.

Στο parking που σταματήσαμε υπήρχε μεγάλη ποικιλία από διάφορες μηχανές. 




Ξεκινάμε απο San Gimignano διασχίζοντας τις πανέμορφες και καταπράσινες διαδρομές της αγροτουριστικής Τοσκάνης με προορισμό την Colle di Val d'Elsa.







Φτάνοντας στον τελικό μας προορισμό,την Casole D'Elsa,κατευθυνόμαστε για την εγγραφή μας στην γραμματεία του Raduno.







 To βράδυ ακολούθησε το Gala του Raduno,όπου και συναντηθήκαμε με τους πολύ καλούς μας φίλους.




Στο δωμάτιο μας περίμενε μια μικρή έκπληξη από τους






Τιμή:  50 EUR/NIGHT  (2 Nights)
Βαθμολογία:8

Το ταξίδι μας συνεχίζεται.
Continued below.
Press the link to read:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF