Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

23 July 2013 Trondheim to Mo i Rana-8th Day

8η Μέρα.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
Κείμενο:Μιχάλης Χατζάκης
Φωτογραφίες:Μιχάλης Χατζάκης-Παρθένα Νεοφυτίδου

Όταν ανοίγεις τις κουρτίνες από το δωμάτιο και βλέπεις αυτήν την εικόνα ,νομίζεις ότι είσαι ήρωας σε κάποια ταινία.Τουλάχιστον έτσι νιώσαμε εμείς.

Όπως κι αν το ονομάσεις, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!Δεν αφήσαμε ανεκμετάλλευτο το γεγονός οτι τα Rica Hotels είχαν πάρα πολύ πλούσιους μπουφέδες.Πήραμε το πρωινό μας με θέα τις παλιές προβλήτες στον ποταμό Νίντελβα. 

 Με καθαρό ουρανό και με καλή θερμοκρασία ξεκινάμε για Mo i Rana.




 Οδηγούμε στον  Ε6, περνάμε από πανέμορφες λίμνες, ορμητικά ποτάμια, πολλά φιόρδ, οικισμούς και εκτάσεις με πράσινο ,χαρακτηριστικό του τοπίου της Βόρειας Νορβηγίας.



Δυο ,από τους πάρα πολλούς, τσοπεράδες που συναντήσαμε σε όλο μας το ταξίδι.



Τα όρια ταχύτητας για ακόμα μια φορά με έχουν τρελάνει.


  Φτάσαμε στο σημείο που σηματοδοτεί την είσοδο προς τη Βόρεια Νορβηγία.Χαρακτηριστικό αξιοθέατο η πύλη ορόσημο με την τεράστια επιγραφή: "Nord-Norge".





Αφού βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες και κάναμε και την επίσκεψή μας στο μαγαζάκι με τα αναμνηστικά,συνεχίσαμε......


Η ώρα περνούσε και τα στομάχια μας άρχισαν να διαμαρτύρονται.Στάση στο Trofors, σε ένα πολύ καθαρό και προσεγμένο μαγαζί που ο ιδιοκτήτης του ήταν Κουρδικής καταγωγής και η σπεσιαλιτέ του ήταν το Kebab, A la Turka!! και η πίτσα.
Για τα 2 Kebab πληρώσαμε ΝΟΚ 100 / 12,50 €
Στο Trixie Kebab Og Pizza AS μαζί με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού,Rahim Delal.Μας κέρασε τα αναψυκτικά μας  και εγώ ανταπέδωσα με μπουκαλάκια ούζο,τα οποία προμηθευτήκαμε από Ελλάδα με σκοπό να τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που μπορεί να μας βοηθούσαν κάπου ή που θα γουστάραμε! Όταν τον ρώτησα πως πήρε την απόφαση να φύγει από την χώρα του και να έρθει στην Νορβηγία ,η απάντηση του ήταν: "Είναι πολλά τα λεφτά Mike"!
Στο Mosjøen σταματήσαμε για ένα ακόμα κούτρα καφεδάκι σε ένα πρατήριο Statoil.Εδώ βρήκαμε και το ποτ και συμπληρώσαμε το σετ!

Η παρακάτω πανοραμική φώτο είναι τραβηγμένη με το κινητό,είναι η τουαλέτα του βενζινάδικου που σταματήσαμε και μας έκανε τρομερή εντύπωση από την καθαριότητα και την μοναδική διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.....(μάλιστα μετά από τα δεκάδες πρατήρια που έχουμε επισκεφθεί στα ταξίδια μας,την ψηφίζουμε ως την νούμερο ένα).
Άφιξη στο Yttervik Camping κατά τις 19:00
Το hytte μας!! Κόστος διαμονής ΝΟΚ 720 / 90 €



Εδώ δεν είχαμε πολλές επιλογές για βόλτες και αξιοθέατα γιατί ήμασταν 15 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της Mo i Rana,κάτι για το οποίο δεν μετανιώσαμε καθόλου!

Midnight Sun!




Κάναμε μια βόλτα στο camping που ήταν γεμάτο από τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα και μετά παραγγείλαμε μια πίτσα για την όρεξη που λένε! Κόστος ΝΟΚ 100 / 12,40 €

Η παρακάτω φώτο είναι τραβηγμένη στις 22:35!!!

Βενζίνη βάλαμε με 1,92 €/λτ και με 2,17 €/λτ.

Η σημερινή ημέρα τα είχε όλα.Όμορφες διαδρομές,καλό φαγητό,κούραση,ένταση,απρόοπτα.....αλλά ευτυχώς με ευτυχή κατάληξη ^-^.
Το βασικότερο όλων είναι να ταξιδεύεις και να φτάνεις με ασφάλεια και γεμάτος εμπειρίες στον προορισμό σου.


Χιλιόμετρα ημέρας:486
Διαμονή:Yttervik Camping 
Έξοδα ημέρας:196€




Επόμενο/Νext






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

PRINT FRIENDLY & PDF